marți, 13 ianuarie 2009

Ce inseamna o zona, cum se monteaza un sistem de alarma

Ce inseamna o zona, cum se monteaza un sistem de alarma.













In acest plan am desenat o casa cu un living, un hol, o bucatarie si o baie.
Am notat cu 1, 2, 3 si 4 detectorii de miscare PIR, PIRII (cei verzi)
In bucatarie pirul 1, in living pirul 2 si 3 iar pe hol (la intrarea in casa) pirul 4. Tot pe hol, la intrarea in casa am montat tastatura si sirena de interior. O zona inseamna o intrare in centrala de avertizare la efractie, pe care se va lega fiecare pir: pe zona 1 vom avea pirul 4, pe zona 2 din centrala vom lega pirul 2, pe zona 3 pirul 3 iar pe zona 4 pirul 1, cel din bucatarie. In planul de mai sus se poate observa ca in living am pus doi detectori pir, asta deoarece in acea incapere am desenat si doua ferestre ( cele cu albastru ) am orientat detectorii de miscare pir spre locurile prin care ar fi posibil ca un hot sa patrunda in casa.
Detectorii de miscare pir, ( pirul 2 si pirul 3 ) pot fi legati pe o singura zona in centrala de avertizare contra efractiei. Se vor lega in serie dupa cum se poate observa in figura de mai jos:













2 comentarii:

  1. Buna ziua,

    Felicitari pentru blog - il gasesc extrem de util. Sunt in cautarea unui sistem de alarmare cu comunicator telefonic pe care sa il pot monta in regim diy si care sa nu aiba un pret de articol de lux. Am studiat putin brandurile propuse de dumneavoastra si pretul este cam inspaimantator. Dar altfel, informatia oferita aici este extraordinar de utila, interesant structurata si in plus gratuita:)

    RăspundețiȘtergere